» » » The Dark Knight / Черният рицар 2008

The Dark Knight / Черният рицар (2008)

The Dark Knight / Черният рицар (2008)
 • Жанр :

  Екшън, Приключенски, Трилър

 • Година :

  2008

 • Държава :

  САЩ

 • Времетраене :

  152 минути

 • Премиера :

  18.07.2008

 • Режисьор :

  Кристофър Нолан

 • В ролите :

  Уилям Фичнер, Килиън Мърфи, Крисчън Бейл, Майкъл Кейн, Хийт Леджър, Маги Джиленхол, Гари Олдман, Морган Фрийман, Ерик Робъртс, Арън Екхарт

 • Линк към IMDB

Гледан 1726
Харви Дент, новият главен прокурор на Готам Сити е решен да сложи край на гангстерското господство в града. И докато Батман грее с отразената светлина на своята двойнствена самоличност, Дент безкомпромисно атакува едрите риби, перачи на пари, начело на които стои мафиотския бос Салваторе Марони.

Престъпниците се оказват внезапно притиснати от две страни, защото тайнствен изрисуван мъж с прякор Жокера обира „корумпираните” банки и не се колебае да предизвика Батман да излезе „на светло”...

На моменти тази втора част от батманската сага на режисьора Кристофър Нолан напомня с нещо на ироничното отстранение, властващо в нетипични „супергеройски” филми като „Железният човек” или „Ханкок”.

От друга страна, благодарение на началната си, типична екшън сцена с обира на банката (нещо като своеобразно отдаване на почит на „Жега”), „Черният рицар” налага един определено мрачен тон, който нито за момент не ни позволява да се потопим в света на комикс въображението, а непрекъснато ни държи на повърхността на суровата реалност, въпреки наличието на фантастични персонажи.

Филмът е мрачен едновременно като film noir и като готическа фреска и смесва със завидно драматургично майсторство няколкото сюжетни пласта. Едва след като изтече екранното време обаче, зрителят си дава сметка колко безсмислен е спорът, кое е главното действащо лице в тази история. Защото това е филм за Батман (Крисчън Бейл), който завинаги ще остане несъвършеният Герой, но разказва за падението на Белия рицар – Харви Дент (Еърън Екхарт) и ни подарява едно невероятно, свръхчовешко изпълнение на непрежалимия Хийт Леджър, който създава Жокера като перфектния образ на неконтролируемото, ирационално Зло, сеещо хаос и разруха около себе си.

Onlinefilmi-bg.com е създаден за хора, които искат да гледат новите филми онлайн. Всички Online Filmi са предоставени от потребителите на Onlinefilmi-bg.com, които ще ви накарат да се смеете, да се разплачете, да се уплашите или да ви вдъхнови да прегърнете човека, когото обичате. В Onlinefilmi-bg.com ще намерите различни филмови жанрове като екшън, романтичен, комедия, фантастика, трилър, анимация, трилър и други online filmi.

Online Filmi, Гледай филми онлайн, Filmi Online, Онлайн филми, Onlain filmi, Gledai filmi, Novi filmi online